A filmet annak kell tekinteni, ami. Csak egy film.
Hogy miért írom ezt? Mert egyre gyakrabban látom, hogy kamaszok, tinik osztanak meg a filmből származó gyilkos "életbölcsességeit" úgy, hogy szinte szentírásnak tekintik azt. És ez nem jó! Sőt...
De kanyarodjunk vissza!
Felnőttként nézve ez a film nagyon tetszett!
Hogy egy mentális zavarral küzdő (ellene folyamatosan tenni akaró) férfi hogyan válik kegyetlen sorozatgyilkossá, mindenképp érdekes történet.
Joker megszületésének történetében Phoenix játéka pedig megmutatja a vívódást, a szenvedést, és lassan feltárja Arthur lényének, érzelmeinek teljes világát. K*rva jó! És hozzá a magyar hangja! Brutálisan mellbevágó!
Természetesen megnéztem eredeti hangon is, hisz tapasztalat, hogy egy szinkron nagyon el tudja vinni az eredeti hangot, de ebben az esetben ennek nem volt alapja.
Phoenix annyira jól elkapta ezt a figurát, hogy már-már sajnálni kezdjük, még akkor is, amikor hidegvérű gyilkosként parádézik a városban.
Őszinte leszek. Kíváncsi voltam, hogy miért kapott Oscart a film. És úgy érzem, hogy Joaquin Phoenix bizony jogosan vette kezébe azt az áhított aranyszobrocskát.
Szóval, követendő példának, modellnek semmiképp, de szórakozásnak (és egy kis pszichológiai elgondolkodtatónak) nagyon jó ez a méltányosan Oscart kapott film.
Szóval! Filmre fel, és jó szórakozást!
A filmet annak kell tekinteni, ami. Csak egy film. Hogy miért írom ezt? Mert egyre gyakrabban látom, hogy kamaszok, tinik osztanak meg a filmből származó gyilkos "életbölcsességeit" úgy, hogy szinte szentírásnak tekintik azt. És ez nem jó! Sőt... De kanyarodjunk vissza! Felnőttként nézve ez a film nagyon tetszett! Hogy egy mentális zavarral küzdő (ellene folyamatosan tenni akaró) férfi hogyan válik kegyetlen sorozatgyilkossá, mindenképp érdekes történet. Joker megszületésének történetében Phoenix játéka pedig megmutatja a vívódást, a szenvedést, és lassan feltárja Arthur lényének, érzelmeinek teljes világát. K*rva jó! És hozzá a magyar hangja! Brutálisan mellbevágó! Természetesen megnéztem eredeti hangon is, hisz tapasztalat, hogy egy szinkron nagyon el tudja vinni az eredeti hangot, de ebben az esetben ennek nem volt alapja. Phoenix annyira jól elkapta ezt a figurát, hogy már-már sajnálni kezdjük, még akkor is, amikor hidegvérű gyilkosként parádézik a városban. Őszinte leszek. Kíváncsi voltam, hogy miért kapott Oscart a film. És úgy érzem, hogy Joaquin Phoenix bizony jogosan vette kezébe azt az áhított aranyszobrocskát. Szóval, követendő példának, modellnek semmiképp, de szórakozásnak (és egy kis pszichológiai elgondolkodtatónak) nagyon jó ez a méltányosan Oscart kapott film. Szóval! Filmre fel, és jó szórakozást!