Közösség

Vélemény:

70 Tenet

(2020)

Kicsit zagyva (55-60%)

Argus   2025.07.05 14:15
1

Próbáltam elhitetni magammal, hogy az alaptörténet nem egy zagyva gagyiság, amit bizonyos IQ-szint felett nem tud senki elhinni, de csak részsikereket értem el. Ez az inverz téma számomra teljes bugyutaság. Mármint hogy létezhet idő-visszafordítás. Sánta az egész, mint ahogyan az is, hogy egy milliárdos, bizonyos Andrej Szator (Kenneth Branagh) képes lehet az egész világ elpusztítására, csak mert halálos beteg (ha ő elveszik, akkor vesszen el mindenki más is az egész bolygón). Christopher Nolan rendezése is nagyon gyengécske, pedig készített már színvonalas filmeket. Ami John David Washingtont illeti: a Tenetben ő is borzalmasan gyenge, de nemrégiben láttam egy filmben a Netflixen (címe: Beckett), és ott kimondottan jól játszott. Vagyis képes a kimagasló alakításokra, csak ez itt most nem derül ki. A Tenetben vannak izgalmas jelenetek, de mivel az egészet áthatja a gagyiság, így sajnos elvesznek ezek is az alacsony minőségben. Sajnálatosan kihagyott lehetőség az egész, úgy ahogy van. Értékelés: három csillag.