Közösség

Vélemény:

 

71 DC Szuperállatok ligája

(2022)

Kis kedvencek szuper élete

 
Lubi   2022.08.04 15:35
1

A Warner stúdió legújabb szuperhősfilmje animációs formában szórakoztatja a kicsiket és a felnőtteket egyaránt. A DC szuperállatok ligája a kisállatszereplős gyerekfilmek bevált receptjét igyekszik felturbózni a kortárs szuperhőstrendek történetbe emelésével.
Főhősünk, Kriptó Superman legjobb négylábú barátjaként vigyáz a rendre. Az elválaszthatatlan páros az igazság ligájával kiegészülve védelmezi a földet, mígnem a liga tagjait foglyul nem ejti Lex Luthor félresikerült kísérleti állata. A gonosz megállításának feladata, és a szuperhősök megmentése így egy újonnan szupererőre szert tett, de tapasztalatlan kisállatfalkára hárul.
A DC szuperállatok ligája a magukra maradt kiskedvencek és az állatok örökbefogadása kapcsán képes újat mondani célközönsége számára, de még a szülők is kárpótolva vannak a gyermekded történet során pár valóban kacagtató poénnal. A szuperhősfilmek sablonnarratívája és az összefogás fontosságának örökzöld üzenete ugyan nem teszik maradandóvá a Warner új animációs filmjét, de a kedves tálalás egy kellemes matinéélmény ígéretével kecsegtet.
A feszült és intenzív akciójelenetek és egy-két indokolatlan felnőtt beszólás viszont eltántoríthatják a legifjabb vagy érzékeny kis nézőket. A DC szuperállatok ligája tisztességesen megalkotott gyermekmese, de sokkal inkább hat magasabb költségvetésű tömeggyártott futószalagprodukciónak, mintsem kreatív, önálló projektnek.