2020.03.11 10:24 Anuika Olvasottság: 334x
2

Az exrendőr és az óriás Csodaországban

Nemrég debütált a Netflixen új, saját gyártású akció-vígjátékuk, a Spenser az igazság nyomában Peter Berg (22 mérföld, A hazafiak napja) rendezésében, Mark Wahlberg főszereplésével. A rendező és Wahlberg már többször dolgozott sikeresen együtt (Mélytengeri pokol, A hazafiak napja stb.), így nem meglepő módon Berg új filmje címszereplőjének is őt kérte fel. A film alapjául szolgált Robert S. Parker Spenser regénysorozata és Spenser For Hire című, 80’-as évekbeli krimisorozata is.

A címszereplő Spencer (Mark Wahlberg), egy exzsaru, aki öt évnyi börtön után újra szabadlábra kerül. Büntetését azért kapta, mert igencsak ellátta egyik felettesének a baját, aki nem elég, hogy ügyeket tusolt el, még azon is kapja, hogy saját feleségét bántalmazza. Bár Spencer leülte a neki kiszabott öt évet, igazságérzete mit sem csorbult, illetve hírhedtsége sem csökkent leginkább rendőri körökben.

Az exrendőr és az óriás Csodaországban

A főhős kikerülésekor új álmokat dédelget, el szeretné hagyni Bostont, és kamionosként új életet kezdeni, de a volt felettesének és egyik rendőrtársának halála maradásra készteti a figyelmeztetések ellenére is. Mivel fontos számára, hogy egy becsületes rendőr nevét tisztázza és rájöjjön, mi áll az egész ügy hátterében, önkéntes nyomozásba kezd, melyben új szobatársa, Hawk (Winston Duke), mentora és volt boksz-edzője, Henry (Alan Arkin), illetve kissé túl indulatos exe (Iliza Shlesinger) lesz a segítségére.

Az ügyre lassan fény derül, melyben a rendőri túlkapások és a korrupció is nagy szerepet játszik. A film sztorija nem a legkreatívabb, de a történet olykori zavarosságáról vagy logikátlanságáról elterelik a figyelmet az akciójelenetek és az új fordulatok, így képes fenntartani a nézői figyelmet és feszültséget. A történet jól vegyíti az akciót és a humort, de megfelelő helyet kapnak a drámai események is, habár kibontakozásuknak korántsem lesz elég szerepe a filmben.

A főbb karakterek igazán szerethetők lettek, Spencert a túlbuzgó igazságérzete életveszélyes szituációkba keveri, de Hawkkal, a „jó fajta óriással” mindig igyekeznek a legjobbat kihozni a helyzetekből, persze egy nagy bunyó társaságában. A furcsa, de szórakoztató párost kiegészítő heves exbarátnő és Henry – bár közel sem kapnak akkora teret – feldobják a történet humoros fonalát.

A Spenser az igazság nyomábant mindenkinek ajánlom, aki könnyedebb kikapcsolódásra vágyik, illetve az akciófilmek szerelmese. Annak sem kell tartania tőle, aki nem igazán kedveli a szélsőségeket, a film zsáneréhez képest próbál kevésbé túlzó maradni. A történet fordulatai elég kiszámíthatók, ezért nem kell egy nagyon komplex krimi szövevényét várnunk, de krimi kedvelőknek is jó kikapcsolódás lehet. A karakterek szerethetősége és humorossága adja a film szívét, ami bár nem teszi felejthetetlenné a Netflix új akció-vígjátékát, mégis felüdítő szórakozást nyújthat mindenkinek.

akció | dráma | krimi | misztikus | thriller | vígjáték

Spenser (Mark Wahlberg) egykor maga is a rendőrség kötelékében állt, de mivel az alvilág vele sem bánt kegyesen, börtönben végezte. Miután a férfi letölti a büntetését, egy... több»

2