2020.05.24 11:12 Yosihiro Olvasottság: 670x
2

A kimenekítés

Bármennyire is hihetetlennek tűnik, igazából ez a film nekem nem is az akció részéről tetszik. Van benne valami, ami az emberi mivoltunkban ott van. Ez nem más, mint az önfeláldozás és család.

Ezt jobban kifejtve a film alapja, hogy egy ügynök elveszíti kisfiát. Ez már egy olyan kiindulópont, amire egy akciófilmet lehet alapozni. Erre rakták rá, hogy még bevetésen is van hősünk, és pont olyan feladatot kap, ami érzékenyen érinti. A film ezt az érzést nagyon szépen építi fel, bár a végkifejletet illetően lehetett volna jobb befejezés is.

A gondolatok, az érzések messzemenőkig átjönnek a filmen. Igazából egy akciódús jelenetekkel bővített filmet kapunk, de ne felejtsük el, hogy a film kritikus jeleneteiben, ahol főleg az érzelem dominál, ott kapjuk meg az értelmét. Mikor a film lelassul, szinte megáll a világ, és az ember elgondolkodik, mi is történik. Ezután felperegnek az események, és a cseppnyi pillanat szinte odavész.

Összességében a film rendezése és forgatókönyve jó, a színészek jól játszanak, de kiemelni igazából nem akarok senkit, mert az összhatás adja ki a produkciót. Az effektek és jelenetek viszont megérdemlik az öt csillagot, az ütős lett. A hang és zenei aláfestés pedig szintén jól sikerült. Így az osztályzat, amit ez a film érdemel, egy erős négy csillag.

Miért nem éri el az öt csillagot? Talán a befejezés miatt, amit én "boldogabbnak" képzelnék el, és akkor talán egy folytatásra is adna okot, de így, ahogy szinte minden "szálat" elvarrnak, nem sok esély van rá.

A film érdemi része az akció, de nagyon ott van a mondanivalója is szerintem. Romantika nincs benne, de egy olyan női szereplővel bővíthették volna ezt a produkciót, mint feleség vagy megmentett hölgy; ezzel sokkal jobb lett volna. Ezt a filmet főleg akciókedvelőknek ajánlom, abban nincs hiány. Üdv, Yosi

akció

Egy képzett zsoldos, Tyler Rake élete legnagyobb és legveszélyesebb kihívása előtt áll: ki kell menekítenie egy drogbáró elrabolt fiát Bangladesben. Megkezdődik a versenyfutás... több»

2