2022.08.13 10:44 Ddd Olvasottság: <100x
0

Leggyengébb Marvel-film lenne az új Thor?

Én nagyon nagy Marvel fan vagyok, viszont a Thor filmek nekem valahogy kimaradtak. Egyiket se néztem meg, viszont hallani hallottam róluk, és többnyire pozitív kommenteket olvashattam. Így, úgy gondoltam, a Thor: Szerelem és mennydörgéssel ezt a hiányt pótolhatom. És… nem hiszem, hogy olyan jó döntést hoztam. Hogy miért? Először is… rengeteg felesleges jelenet volt, így rengeteget hosszabbodott a játékidő, és erre semmi szükség sem volt. A másik… az a főgonosz. Nagyon gyengének éreztem a jellemét, a tervét… és az a „hatalmas” drámai jelenet a lányával, nagyon nem működik.

A másik… AZ A SZTORI! Ezt is teljesen szükségtelennek éreztem, hogy belekavarták ezt a ratyi dolgot, hogy „elraboljuk a gyerekeket” stb. Főleg úgy, hogy egy szuperhősfilmről beszélünk. A következő -pont az a leggagyibb szerelmi szál Jane és Thor között. Nem képesek kibontakozni, pedig elég nagy hangsúlyt fektet erre a film. Ja… és a film humorvilága. Igen, igyekezett erre törekedni a film, de olyannyira, hogy kudarcba fulladt. A poénok nagyjából a 80-90%-t kínosnak éreztem, mint viccesnek. Azt is szóvá kell tenni, ami igaz nem meglepő, de említésre méltó… hogy ritkán látok ennyire klisés filmet. Mindig ugyanabba a hangvételbe megy 119 perc, ami egyenlő… a nullával. A másik meg az, hogy kiszámítható volt. Mindig tudtad, mi a következő jelenet. Mi lesz Goore-al? Mi lesz Thor meg Jane szerepével? Mi történik a gyerekekkel? Ezekre a kérdésekre sokkal hamarabb választ kapunk, mielőtt megtörténtek volna ezek az esetek.

Leggyengébb Marvel-film lenne az új Thor?

Nos, eddig úgy tűnhet, hogy a Szerelem és Mennydörgés egy borzalmas film. Na de… ez se éppen igaz! Tényleg van egy jó pár pozitívuma a filmnek, amit most felsorolok. Először is a látvány… Az szinte lehengerlő volt! Valahányszor van egy akciójelenet, annyiszor gazdag a látványvilág. A másik, ami tetszett, az, ha Jane és Thor szerelni szála nem is a legerősebb, de mielőtt találkoznak, a film tesz egy elég szimpatikus előzményt az életükre. A gyerekek. Jó...nem azt mondom, hogy amiket a gonosz művelt velük, hanem maguk a kölykök elég aranyos és szimpatikus karaktert tudtak neki hozni. Ami meg még nagyobb pozitívum… lehet, hogy ezt nem érdemes felsorolni, mert ha mások látták a többi Thor filmet, tudják, hogy a női Thor megjelent-e, vagy sem, de én nem láttam a többit, így nekem ez egy előrelépés, hogy Jane, mint Thor felbukkant. Ami még nagyon tetszett… az a CGI! Ez egy kicsit kapcsolódik a látványhoz is, de nagyon szépen meg lett csinálva, ez tuti. Az utolsó pozitívum a Szerelem és Mennydörgéssel kapcsolatban az, hogy szerintem a rendező elérte a célját. Arra figyelt, hogy a 2 órás játékidő egy pillanat alatt elrepüljön, a másik az, hogy baromi szórakoztató legyen. És ez, be is vált! Na de… ha a pozitívumokkal és a negatívumokkal megvolnánk… jöhet is a kérdés: ez a leggyengébb Marvel-film? Ez csak részben igaz. Részben igaz, mivel mint mondtam, sok minden hiányzik belőle, hogy egy kimagaslóan jó Marvel alkotás szülessen belőle sajnos. DE! A fantasztikus látványvilága, a lenyűgöző CGI/effektek, a szimpatikus szerelemi előzmények, a cuki gyerekek és a szórakoztató hangulata kárpótol ezért. Szóval akkor összegezzünk!

A Thor: Szerelem és mennydörgés messze nem hibátlan Marvel-film, de egy jópofa hangulatú, látványos akciójelenettel teli szórakoztató darab, amit szerintem leginkább azok fognak élvezni, akik kedvelték a 2017-es Thor filmet, meg azelőttieket. Olyan szemmel nézve, hogy ez nekem kimaradt, csak 6/10-re tudom értékelni.

akció | fantasy | kaland | vígjáték

Lehetséges volna, hogy miután sikerült legyőzni Thanost, az őrült titánt, megmenteni a fél univerzumot, a Bosszúállók oszlopos tagja, Thor méltatlanná váljon mindarra, amelyet... több»

0