2022.05.27 15:11 Tonyka Olvasottság: 602x
1

Első benyomás

Frissen, még melegében.

Túl vagyok az első két részen, így az első benyomásaimról tudok beszámolni. Már a bemutatókból kiderült, mire számíthatunk. Buta is lenne a Disney, ha nem készített volna sorozatot az előzmény és a klasszikus trilógia közti idősíkban. Természetesen a nagyon ikonikus karaktereket behozva. Obi-Wan, Darth Vader, Leia, Luke. Persze mondhatjuk, hogy megint itt tartunk… Nem igazán tudnak Star Warst készíteni nélkülük. Előzmény, spin-off-ok, folytatás, mind-mind kapcsolódik, és gyakorlatilag merít a megszokott univerzumból. Kíváncsi leszek, lesz-e valaha tőlük független, valóban teljesen patyolat Star Wars film. Kissé elkalandoztam.

Első benyomás

Visszatérve, kellemesen bizsergető újra látni Obi-Want. A történet egészen épkézláb, fel is sóhajtottam, végre valami fajsúlyosabb történet a messzi-messzi galaxisban. Szépen vezetik fel, a megtört magányos remete életet élő öreg jedinket. Nyoma sincs a fiatalos lendületnek, magabiztosságnak, amolyan tengetjük a napjainkat feeling. Piros pont jár érte. A látványon nem találtam nagy fogást, persze pár CGI nem minden részlete a legacélosabb, de nem vész igazából. Mondjuk a Tatooine tokkal-vonóval fel van húzva Disney-nél szerintem. Ami valahogy sosem nyeri el a tetszésem, az a komolyság. Valahogyan mindig kilóg a lóláb, és nem tudok szabadulni az érzéstől, hogy a legfőbb célcsoport a gyerekek. Ezt a Zsivány Egyesnél nem éreztem csak. Persze, lehet bennem van a hiba, hisz én is gyerek voltam anno, amikor rabul ejtett ez az univerzum. Bár mai szemmel nézve sem rosszabbak a klasszikus részek. Valahogy néhány szereplő fizimiskáján annyira érzem a bénázást. Nem tudom őket komolyan venni, nem tehetek róla.

Szódával elmegy, de nagyokat nyelek közben. Egy Moff Tarkin megjelenése vészjóslóbb, mint itt a fő inkvizítoré. Aztán ő csak egy ember volt. Továbbá pár jelenet kissé gyerekes. Vigyázat apró spoiler: Leia menekülése, khmm, annyira mesterkélt jelenet, hogy kiverte a biztosítékot, pedig maga a gyermekszínész jól teljesít.

A második rész utolsó akciója is hagy nemi kívánnivalót maga után. Fent a csuklya, lent a csuklya, nagy üldözés, következő vágás laza beszélgetés az utcán, ahol mellesleg körőznek, és mindenki téged akarna, te meg sétafikálsz köztük. Azt gondolom, ha az ilyen dolgok nem lennének ennyire látványosan bugyuták, akkor nagyon frankó lenne. Ettől függetlenül nem rossz, sokkal jobb, mint a Mandalorian, és a Boba Fett-es cucc. Ha vége lesz az első évadnak, kiegészítem ha lesz rá mód a végleges véleményemmel.

akció | kaland | sci-fi

 Egy önálló sorozat keretein belül tér vissza a Star Wars franchise egyik legközkedveltebb karaktere, Obi-Wan Kenobi, akit ismét Ewan McGregor alakít. több»

1