Közösség

Vélemény:

73 Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája

(2023)

6/10 nagy popcornnal ajánlott, a hossza miatt

Ahoj poplacsek   2023.12.30 23:16
1

Lehet, hogy én öregedtem ki ebből a műfajból az első részek megjelenése óta, de lehet, hogy mostanra már önmagában a koncepcióval, a szépen ábrázolt disztópiával és az akcióval nem lehet hasonló sikert elérni, hanem kellene valami plusz a filmbe. Éreztem is erre némi törekvést, a főszereplőnket billegtették is egyfajta dilemmában, hogy most akkor megpróbál az a rendes srác maradni, akinek magát érezni szeretné, vagy átáll a sötét oldalra, mint valami Star Wars utánérzésben. Ebből talán ki is lehetett volna hozni azt a hozzáadott értéket, ami feljebb pontozhatta volna a filmet, de ez a kihozás elmaradt, nézhettük a popcornt szemezgetve, ahogy ezek a dolgok megtörténhetnek, aztán a végén elhagyhattuk a termet. Azt még nem tudom eldönteni, hogy mi volt a koncepció amögött, hogy (Peter Dinklage kivételével) gyakorlatilag teljesen ismeretlen színészekkel csinálták meg a filmet, a takarékosság, vagy hogy a megszokott arcok ne befolyásolják a nézők befogadását, de mindegy is. A film képi világa rendben van, amúgy normálisan megcsinálták, így akinek a tartalom kevésbé fontos, és van 157 vagy hány perce a sztorira, az nyugodtan vágjon bele, nagy baja nem lesz tőle. Engem kevésbé győzött meg.