Közösség

Vélemény:

73 Átjáróház

(2022)

Éjjeliőr a hullaházban másképp

Majorkas   2026.08.10 17:27
0

Sokáig nem is tudtam ennek a filmnek a létezéséről, majd láttam egy ígéretesnek tűnő előzetest. Nem volt kérdés, hogy ezt nekem látnom kell. Számomra is a megvalósítás okozott némi csalódást. Az alapötlet kiválóan egyedi és cuki, a halált és a halál utáni dolgokat sajátos humorral képzelik el benne. Az más kérdés, hogy engem mennyire tudott megnevettetni ez az egész (semennyire). A szocreál atmoszféra tökéletes lenne, ha nem volnának modern (2010-es évek közepe) háttérelemei. Sok az ilyen ellentmondó elem, ami inkább direkt van így, mintsem baki lenne. Egy buszmegállóban lévő filmplakáttal tudtam belőni a pontos évet, hiába láttam a filmben 21. századi RTL Híradót, okostelefont, "újabb" autókat és új villamost a háttérben. Az idős szereplők jól alakítanak, és felbukkan köztük néhány nagy név is, a két fiatal főszereplő kissé furcsa, de csak a kettejük között zajló párbeszédek ideje alatt. Nem beszélve a meseszerű karakterekről és elemekről, Kulka János mint tűzokádó boncmester, aki egyébként a történet szuperantagonistája. Minek kellett ilyen ebbe? Ok, fantasy, értem! A szerelmi szál meg a misztikus szellemes vonal rendben van, de soknak éreztem a boszis, ördögös részt. Főleg a végén. Elvileg vígjáték is, amit annyira nem érzékeltem, azért még egy krimi belefért volna a teljesség kedvéért. Sajnos le kell pontozzam, kár a látványért meg a gőzért is. 6/10