Közösség

Vélemény:

64 Tron: Ares

(2025)

Elillant a misztikum.

puszpang   2026.05.23 15:20
0

Nem sok maradt a "Tron: Örökség"-ből. Nekem kevés volt a retro. Főleg a zenék. Ráadásul a Daft Punk erősebb, színesebb munkát végzett. Itt a film harmadánál már idegesített az egysíkú brunnyogás. Egy kis Berlin School feeling feldobta volna, ha már ejtették a 80-as évek zenéit. Akad itt sok ócska szöveg: "Az élet lényege, hogy semmi állandó nincs benne." Aki ezt mondta, az még nem született meg. A háborúk, a szegénység, a pénzéhség, a gonoszság, az adó az mi? Állandóan jelen vannak. (Lehet, másra gondoltak és én vagyok a buta.) Hagyjuk. Amúgy jó kis digitális majális két és fél használható színésszel (Jeff Bridges, Gillian Anderson és Jared Leto), de szerepük oly sótlan. És ott a sok senki. Akarom mondani az NPC-k. Már csak a zöld neonos rész hiányzik és megvan az RGB. A "Tron: Örökség", amit hatszor néztem meg moziban, sokat adott nekem. Ebben már hiányoztak azok az elemek, melyek adták a varázslatot. Az ENCOM-nál megtanulhattak volna neon mocizni, mint játék. Fel se vennék olyan alkalmazottat, aki nem vágja a rácsot. Bár ahol a vezetőség sem törődik az örökséggel, az elég gáz. Nem beszélve a film készítőiről. Sebet ütöttek rajtam.