Közösség

Vélemény:

 

74 The Runaways - A rocker csajok

(2010)

The Runaways - A rocker csajok

 
m.kaladze   2022.11.18 13:22
0

Azért érdekelt a film mert imádom a rock-zenét és a rock csapatok körüli történeteket. Azelőtt már ismertem Lita Fordot és Joan Jettet, de először hallottam a Runaways nevű bandáról. A film előtt meg is néztem pár számukat a Youtube-on, de nem igazán fogtak meg a számaik (bocs a rajongóknak), viszont nem is lettek sikeresek. Amit világhírűen ismert lett, az Joan Jett és a Blackhearts - I love rock n roll és Lita Ford Ozzy Osbourne-nal készült száma, az If I close my eyes forever.
Film:
1. Az első felében egy tinifilmre emlékeztet. Csajcsapat, akik világhírűek akarnak lenni, mégis a rendezésből nekem az eleje egy tinifilmre emlékeztetett
2. A film közepe felé, amikor összebújik Cherie és Joan, olyan rockercsajos Thelma és Louise történetre emlékeztet
3. A vége felé, amikor mindenki drogmámorban úszik, a Doorsra emlékeztet, és abban is hasonlít a Doors című filmre Val Kilmerrel, hogy ott is csak Jim Morrison körül forgott minden, a többi bandatagot meg sem említik, ahogy ebben a filmben is. Az egész story Cherie, Joan és a dilis manager, illetve Cherie családja körül folyik. Tényleg lehetett volna a film címe Joan és Cherie.
4. Totál háttérbe szorul Lita Ford, aki TALÁN még nagyobb énekesnő, mint Joan Jett, és meg sem említik a basszusgitáros Jackie Foxot, aki később szintén tartós tagja lett a bandának, Sandy West meg csak úgy tűnik fel, hogy ő alapította Joannel az együttest.
5. Tudom, ez egy rockerfilm, de már túl sok volt a drog és az alpári viselkedés. MÉGHA ROCKER FILM IS. Nekem inkább beképzelt, drogos, leszbikus pi*ákra hasonlítottak.
6. A semmiből hirtelen szupersztárok Japánban, (nagy) siklás az időben.
7. Nagyon tetszett, hogy visszaadták a 70-es évek hangulatát, kosztümök, kocsik, csajok szerelése stb.
8. Maga a színészi játék, ahogy játszották és ahogy megformálták a csajokat, tetszett (ahogy írtam, a konverzációk lettek túl laposak, és hogy jobban csak 2 csajról szól).
9. Cherie kiválása után még volt Runaways, azt is bemutathatták volna.
Tudom, ki vagyok én, hogy ennyit kritizálkodok, hát szeretem a rockot, de bocs, a zene sem jött be, de a film se nagyon. Uncsi volt egy kicsit. És ha kérditek, akkor mégis mi jön be? Zene Whitesnake, Def Leppard, Bon Jovi, AC/DC, Guns stb. Film Def Leppard története stb.
Kicsit több szerepet kaphatott volna Lita Ford, mivel talán ismertebb lett Joan Jettnél is (bár ez nézőpont kérdése), de akkor is megérdemelt volna nagyobb szerepet szerintem.
Összevetve 3 pontot adnék a jó színészi játék és a 70-es évek hangulata végett.