Közösség

Vélemény:

86 Ida regénye

(2022)

8/10 – megy ez

Ahoj poplacsek   2024.12.01 22:00
0

Lehet, hogy el van átkozva a magyar filmipar, de vannak üdítő kivételek, és ez is közéjük tartozik. Nem rendelkezik a hazai filmalkotások legtöbb bénaságával, cserébe valódi humort tartalmaz. Az én ízlésemnek túl édibédi habos-babos cukormázas volt, de nem tudom, erről mennyire Gárdonyi Géza tehet, és mennyire Goda Krisztina. A könyvet nem olvastam, a korábbi két filmes feldolgozást se láttam, így nem tudom megítélni. Maga a történet hihetetlenül egyszerű és átlátható, annyira, hogy szerintem egy átlagos hétéves is könnyedén felfogja az egészet. De ez az egyszerűség nem válik a mű hátrányára, ebből is látszik, hogy nem kell mindent túlbonyolítani, kiválóan működik ez a szimpla kis sztori. A 8/10, amit adok rá, barokkos túlzás, de annyira hálás vagyok a rendezőnőnek, hogy nem gyilkolta le a szokásos magyar módon a filmet, hanem egy teljesen élvezhető könnyed és gördülékeny történetet tálalt elénk, hogy örömömben bőkezűen szórom a pontokat. Ja igen, Stefanovics Angéla szerepeltetéséért is jár a keksz, nagyon vicces volt, ahogy a cselédet alakította, bár ő gyárilag vicces, bármit csinál.