Közösség

Vélemény:

81 Fűrész 4.

(2007)

Fűrész 4.

moov18   2016.02.02 18:22
0

Messze a legrosszabb rész, a sorozat mélypontja, tele és tele unalmasabbnál unalmasabb jelenetekkel. Már a harmadik részt is hiba volt leforgatni, de még bocsánatos bűnnek számított, viszont ez a negyedik rész egyszerűen szarvashiba volt. A csapdák is fakók voltak és élettelenek, a történet is ellaposodott, időközben mintha valami berozsdásodott volna a gépezetben. Miért kellett ezt? Kiábrándító volt és üres. Teljességgel elcsépelt és felesleges. Hiányzott a magasfeszültség. Látványban, kegyetlenségben sem adta vissza azt, mint amit a korábbi filmek esetében tapasztalhattunk. Ráadásul a magyar korhatárbizottság teljesen elhatárolódott a gondolattól, hogy moziba adják, szépen ráfogták az X-minősítést, miszerint csak felnőttek számára ajánlott, holott az egyik legunalmasabb, legsemmitmondóbb rész. A sorozat szennyese, a széria legnagyobb csalódása. Próbáltak valami újat mutatni, valami sokkolóbbat tolni az arcunkba, viszont nem is sejtik mennyire elbaltázták. Csalódás volt, méghozzá hatalmas. Nyilvánvalóan fel voltam készülve arra, hogy a harmadik rész után megindul a lejtőn az egész Fűrész-sorozat, tokkal-vonóval. Na, de ilyen mélységekre azért nem számítottam! Röviden: érdemes kerülni, nem megnézni, esetleg átugrani, kihagyni! Nem veszít vele senki semmit! De ezt kilóméteres távolságokban illik kerülni. Két csillag, mivel az első két rész lebeg előttem, és fáj belegondolni milyen szinten rossz fényt vet rájuk, ez a komolytalan negyedik!