Szerintem jó film volt, de számomra nem tartozik a kedvenc King-adaptációk közé! Jómagam nagy rajongója vagyok Stephen King könyveinek és az ezekből készült filmes adaptációkat is közkedvelten nézem meg (még akkor is, ha ezeknek a filmeknek a többsége nem éri el azt a színvonalat, amit az író könyveiben megtapasztalhatunk)!
Az 1980-ban készített Ragyogás című film szerintem egy elég megosztó film volt! Bőven elég ha csak azt nézzük hogy a film benne van a "minden idők 100 legjobb filmalkotása" listájában, viszont megjelenése során két arany-málna díjjal is "jutalmazták" (ami azért a filmeknél nem épp a legjobb dolog)! Viszont az tény, hogy a klasszikusok közt a helye! Pontosan nem tudnám megmondani hogy miben is rejlik a film ereje, de hogy az egyik legjobb pszichó/horror/thriller amit valaha láttam, az biztos! A film rendezője Stanley Kubrick volt, akinek szinte az összes rendezése, mind egyedülálló volt! Valahogy az összes filmjére igaz az a fajta állítás, hogy mind-mind egyedi hangulatot biztosított a filmvilágnak! Valahogy sikerült eme rendezőnek egy olyan fajta hangulatot hozzáadnia a King-adaptációhoz, ami elképesztő feszültséget és nyomasztó hangulatot biztosít a filmnek! A színészek terén egyértelműen Jack Nicholson és az arcjátéka viszi a prímet! Számomra csak egyetlen hibája volt a filmnek, az pedig a zene! Annyira kellemetlen hatást tudtak elérni vele számomra a film alatt, hogy néha már szinte a fájt...Mindezek mellett szerintem egy nagyon jó film volt!
Szerintem jó film volt, de számomra nem tartozik a kedvenc King-adaptációk közé! Jómagam nagy rajongója vagyok Stephen King könyveinek és az ezekből készült filmes adaptációkat is közkedvelten nézem meg (még akkor is, ha ezeknek a filmeknek a többsége nem éri el azt a színvonalat, amit az író könyveiben megtapasztalhatunk)! Az 1980-ban készített Ragyogás című film szerintem egy elég megosztó film volt! Bőven elég ha csak azt nézzük hogy a film benne van a "minden idők 100 legjobb filmalkotása" listájában, viszont megjelenése során két arany-málna díjjal is "jutalmazták" (ami azért a filmeknél nem épp a legjobb dolog)! Viszont az tény, hogy a klasszikusok közt a helye! Pontosan nem tudnám megmondani hogy miben is rejlik a film ereje, de hogy az egyik legjobb pszichó/horror/thriller amit valaha láttam, az biztos! A film rendezője Stanley Kubrick volt, akinek szinte az összes rendezése, mind egyedülálló volt! Valahogy az összes filmjére igaz az a fajta állítás, hogy mind-mind egyedi hangulatot biztosított a filmvilágnak! Valahogy sikerült eme rendezőnek egy olyan fajta hangulatot hozzáadnia a King-adaptációhoz, ami elképesztő feszültséget és nyomasztó hangulatot biztosít a filmnek! A színészek terén egyértelműen Jack Nicholson és az arcjátéka viszi a prímet! Számomra csak egyetlen hibája volt a filmnek, az pedig a zene! Annyira kellemetlen hatást tudtak elérni vele számomra a film alatt, hogy néha már szinte a fájt...Mindezek mellett szerintem egy nagyon jó film volt!