Ma este ismét a feleségemmel tartottam a felkészülési újranézésében a 2025-ös részre tekintettel. Mert a férfiaknak is joguk van Bridget Jones filmeket nézni. Még ha kicsit (füllentettem, nem kicsit) fáj is közben.
Tulajdonképpen egy nem túl érdekfeszítő szerencsétlenkedést láttam ezúttal is. Colin Firth hozta az első részben megformált, jó angol családból származó, hullamerev, uncsi figurát; Zellweger most is adta a Bridget Jones lényegét adó Csőrike rajzfilmmadárkát, az alsóneműi ezúttal is hatalmasak voltak, a barátok és a család tagjai is a korábban megismert NPC rutin mozgásokat hajtották végre most is. A vígjátéki szituációk is az első részben megismert keretek között zajlottak fegyelmezetten, mindenki megkapta hát, amire számított.
Persze, ha egy folytatás csak annyit tud, hogy ugyanazt csinálja, mint az első rész, akkor nem szabad leforgatni. Szerintem. Akadt egy kis hozzáadott érték azért szerencsére. Amiben ez a folytatás többet hozott, az a nemzetközi helyszínek bevonása, így láthattuk a festői Vorarlberg régió remek (és Magyarországtól méltatlanul távol eső) sípályáit és Thaiföld egyes részeit.
Olyan benyomásom van így a második film megtekintését követően, mintha két, egyenként három képkockából álló Garfield képregényt, vagy (a fiatalabbaknak ez nem fog semmit mondani) Donald rágópapír miniképregényt néztem volna. Ugyanaz a hangulat, van valami kis történés a képeken, de semmi különös.
Apró érdekesség: a film elején egy magyar lajstromjelű kisrepülőgépből ugrik ki ejtőernyővel Zellweger.

dráma | romantikus | vígjáték
Amikor utoljára találkoztunk Bridget Jonesszal, éppen megtalálta a boldogságot. Mostani történetünk kezdetén immár hat isteni hete a tökéletes álompasi, Mark Darcy... több»
Szereplők: Colin Firth, Hugh Grant, Renée Zellweger, Jim Broadbent, Gemma Jones