2016.02.02 11:06 moov18 Olvasottság: <100x
0

Érdemes végigszenvedni

Nehezen találtam rá erre a filmre az adatbázisban, ugyanis teljesen más címmel képviselteti itt magát, mint ami a borítóján szerepel. De megtaláltam és pontoztam, nálam mindössze három darab csillagot ér, így is a lehető legnagyobb jóindulattal. A film végi fordulat elég csattanósra sikerült, a készítők sikeresen döbbentettek le. A teljes stáblista neve lepörgött már a szemem előtt, mikor még katatónia állapotában meredtem a képernyőre.

Csupán emiatt kapott három csillagot, különben a dicséretes befejezés nélkül nem igen lenne élvezetes. Egyrészt tele van sablonos, kiszámítható jelenetekkel, sokszor előre érezhető volt, hogy mi fog történni az elkövetkezendő néhány percben, így nem hatott kellőképp az idegeimre. Feszültségteremtésben tehát lenne még mit tanulniuk a készítőknek. Az első percekben még reménykedtem, hogy talán-talán amit látni fogok az baráti lesz, az erdőjelenetben mindjárt a nyitásnál például elkerekedett szemekkel néztem a kukás zsákban megbúvó, halott lány szellemét, aki a "ne menj haza!" utasítással próbálta bennünk megfagyasztani a véráramot.

Érdemes végigszenvedni

Ezek a képsorok elég erősek voltak kezdésnek, lássuk be. Arra engedett következtetni, hogy itt valami korszakalkotót fogunk látni a kísértetfilmek kategóriáján belül. Azonban a film további részében feszültség helyett, a főhős dilemmájában osztozkodhattunk, illetve az őt kísértő, elfuserált jelenésben gyönyörködhettünk. Mindezt elég kevés feszültséggel teszi, laposan, unalmasan. A film végén pedig kiderül, hogy megvezettek bennünket a készítők és semmi sem az aminek eddig tűnt, kvázi egy illúzióban éltünk eddig. Röviden: nem túl izgalmas alkotás, amiben a feszült percek száma alig haladja meg az ötöt, ettől függetlenül viszont érdemes végigszenvedni, ha másért nem is, akkor a film végi csavarért. Az hatásos és meglehetősen bizarr, többek közt nálam ez tornázta fel a csillagok számát annyira, amennyi.

dráma | horror | misztikus | thriller

Anna és Alex anyja gyanús körülmények között hal meg, a gyász azonban nem az egyetlen bánatuk; amikor apjuk eljegyzi az addig a házuknál dolgozó ápolónõt, örökre véget ér... több»

0