Közösség

Vélemény:

76 Furiosa: Történet a Mad Maxből

(2024)

Látványosnak látványos, a sztori gyenge és a színészek

Mizantróp   2024.07.15 11:12
0

Az érdeklődés hiánya miatt maradt el a zajos siker a mozik jegypénztárainál a Furiosa kapcsán. Ennek oka pedig az, hogy kevesebben kíváncsiak egy Mad Max-filmre Mad Max nélkül. Furiosa karakterét picit túlértékelték a Fury Road alkalmával (akkor mondjuk Charlize Theron alakította, az is igaz). A 2024-es rész látványban egyébként erős, bár kevesebb benne az izgalmas üldözés, így is élvezetes a végeredmény. A sztori ugyanakkor gagyi szerintem, illetve egy kicsit zavaros. Furiosa hol ide áll, hol oda áll, hol ez az ellensége, hol pedig amaz. Chris Hemsworth nagyon gyenge alakítást nyújt Dementusként, mondhatni, debillé teszi karakterét. Az én értékelésem így három csillag annak ellenére is, hogy egyébként a kezdetek óta szeretem a Mad Max-filmeket és George Miller rendezéseit. De ezt kicsit elrontották azzal, hogy spin-off részt készítettek egy olyan karakterhez, mely igazából nem annyira érdekes, hogy megérje rááldozni egy egész estés mozifilmet. Max miatt ülnek be az emberek egy ilyen disztópikus őrületre, ezt most valószínűleg Millerék is megtanulták.