Közösség

Vélemény:

94 Nae meorisokui jiwoogae

(2004)

Nae meorisokui jiwoogae

Lora   2019.02.08 09:37
0

Az első 1 órában el is felejtettem, hogy miről is fog szólni valójában ez a film. Ugyanis a film feléig egy aranyos, de átlagos koreai love storyban érezhetjük magunkat. Bár így utólag visszagondolva ezek a jelentéktelennek tűnő, "sablonos" helyzetek/motívumok is tudatosan, ügyesen voltak felépítve, hogy aztán a dráma kibontakozásával még nagyobbat üssön ott belül a történet. Szó szerint, mert ahogy az lenni szokott a nagy boldogságra megérkezik a tragédia is, egy súlyos betegség képében. Innentől kezdve számomra megszűnt az idő és csak azt vettem észre, hogy elgondolkozva a stáblistát bámulom a végén. Azért nagyon hatásos a betegségeket adni egy dráma alapjául, mert sajnos ezek létező dolgok. A mindennapjainkban is jelen vannak. Így nem nehéz elképzelni, hogy ez a történet valóban megtörténik emberekkel.
A szereplőkre nem lehet panasz, különösen Jung Woo-Sung játéka volt igazán erős. Azért 4*-os nekem, mert kicsit vontatottnak éreztem a romantikus felvezetőt. Kicsivel rövidebb játékidő jót tett volna a love story és a drámai rész egyensúlyának.