2021.08.06 08:34 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: 361x
3

Ami Vegasban marad, az ott is marad

Ez úgy, ahogy van, egy nagyon őrült és jó cselekménnyel megáldott vígjáték. Minden van benne, ami egy vígjátékba kell, pedig semmi extra az alapötlet, mégis sikerült egy izgalmas, pörgős, összetett filmet kihoznia Todd Phillips rendezőnek.

Már az első poénra sem kellett sokat várni, úgy, ahogy van, abban a stílusban el is kezdték a filmet, ahogyan azt a készítők elképzelték. Nem engedték meg azt a luxust, amit sok komédiában elrontanak, mégpedig abból a fajta szorításból, amit ad egy ilyen vígjáték; végig tudta tartani, és dominószerű jelleggel ontotta a poénokat a játékidő alatt. A sok őrültség mellett helyet kapott a cselekmény lényege is, meg kell találni a vőlegényt az esküvőig, és ezzel be is indul a láncreakció a kiesett éjszakát illetően.

Ami Vegasban marad, az ott is marad

Egy jól felépített, igazán nyers poénokkal, helyenként rendőrt vagy orvost parodizáló vígjáték kerekedett az egészből. A karakterek meg zseniálisak, Bradley Cooper vagy Ed Helms, de a hülyeség faktor középpontjában mégis csak Zach Galifianakis áll. Kiemelnék még egy igazán érdekes mellékszereplőt, méghozzá Ken Jeong "Mr. Chow"-t, aki egy elképesztő figurát alakított nagyszerűen.

De térjünk vissza Galifianakis karakterére, Alanre! A magyar hangja, Scherer Péter zseniális választás volt, és nagyszerűen illik karakterhez. Galifianakis remek alakítást nyújtott, egy ilyen bugyuta, dilis karaktert amilyen könnyűnek tűnhet, annyira nem egyszerű eljátszani. A színészek a hátukon vitték ezt a filmet, és a mellékszereplők is remekül hozzátették a maguk munkáját.

Jó, pörgős és iszonyat jó jelenetekkel tarkított vígjáték lett belőle. A végén pedig nagy durranás volt, emlékszem, hogy jó páran kimentek a moziból, de mi megvártuk a Flo Rida Right Round zenéje alatt készített képeket a kiesett éjszakán történtekről.

87 Másnaposok  (2009)

road movie | vígjáték

Egy Las Vegas-i legénybúcsút követő reggelen a baráti társaság rájön, hogy előző éjszaka elvesztették az ijfú férjjelöltet, ráadásul szállodaszobájukban egy tigrist és... több»

3