Közösség

Vélemény:

74 Préda

(2022)

Indiános feeling, új kivitelú Ragadozó

Ultron   2024.06.28 22:18
1

Nekem bejött ez az indiános feeling az 18. századi Amerika erdeiben, és tetszett az is, hogy ezúttal egy védtelennek tűnő fiatal indián lány az, aki sikerrel száll szembe a ragadozóval. Van esze, ravasz, gyors és találékony, szemben a bamba európaiakkal és saját törzse öntelt férfi vadászaival. Amber Midthunder maga is indián származásúként szerintem nagyon jól alakítja Naru karakterét. Tetszetős a rendezés is, Dan Trachtenberg, a Cloverfield Lane 10 rendezője kitett magáért. Nagyon jó a film fényképezése is, jók az erdei felvételek, képek és nagytotálok. Ami kicsit problémás volt nekem, az a lassan beinduló cselekmény és az, hogy az akciók zöme a film második felére és főleg utolsó harmadára koncentrálódik. De ezt leszámítva jó minden. Az új Predator-külső a furcsa maszkformával, mely lókoponyára emlékeztet, félelmetessé teszi a Ragadozót, és érthetővé teszi, hogy 300 év alatt azért ez az idegen faj is másként nézett ki felszereltség terén. Értékelésem erős 4 csillag, mert többször nézős film.