Közösség

Vélemény:

54 Amerika Kapitány: Szép új világ

(2025)

Hol átlagos, hol vérfrissítés

Timon   2026.08.25 16:54
0

Azt kár lenne tagadni, hogy ez dinamusan akarja továbbvinni ezt a fázist, azt hiszem az ötödik ez már, és ki is használja a potenciálja nagy részét. Nem egy Pókember-film vagy a Loki színvonala, inkább amolyan filler-szerűség. Ezt is csak azért néztem meg, hogy felkészüljek az új Bosszúállók-filmre, akárcsak ahogy már januárban lázbajöttem egy előzetes hírétől és gyorsan bekorrepetáltam az X-Menekből meg egyébből. Ez nem tudom, mennyire lesz fontos, mert a látványosabb akciójeleneteken, a szuperagy és a vörös Hulk-on kívül nemigen láttunk itt mást. Az új Amerika Kapitány azért látszik, hogy érti a dolgát, meg a Buckyval folytatott párbeszéde is hatásos volt. Harrison Ford volt a másik legjobb a filmben, az volt fura, hogy milyen gyorsan és hirtelen nyugodott le a vörös Hulk-énje. A film lényegében tovább tudja vinni Amerika Kapitány szerepét, pontosabban azt, amit az első film óta csinált: megakadályozza háborúk kitörését. Ezúttal viszont nem vörös, hanem inkább zöldes koponya volt a szörnyű háttérellenség.
A film egyszer elment, kikapcsolódásnak megteszi.
10/7