Közösség

Vélemény:

63 Greenland: Az új menedék

(2026)

Elmarad az előző rész szinvonalától, egyszernézős, felejthető alkotás...

Bafam   2026.01.20 07:00
0

A "Greenland: Az új menedék" számomra csalódás lett. Bár katasztrófafilm és sci-fi akar lenni, a trailer alapján sokkal több akciót és kalandot vártam. Ehelyett gyakran unalmas, a fordulatok kiszámíthatók, a klisék pedig egymást érik. A történet sajnos elmarad az előző rész színvonalától, így az egész inkább "egyszernézős" élmény marad, pedig azt hittem, ez tényleg egy új remény lesz. A szereplők sokat beszélnek, de keveset mondanak, és ebben a filmben a legtöbbször hallott kérdés: Hogy vagy? Ez újra és újra visszatér: Nathan, hogy vagy? Allison, hogy vagy? John, hogy vagy? A végén ettől nekem már eléggé herótom lett. A látvány néhol rendben van, de önmagában kevés ahhoz, hogy megmentse a filmet, amely több potenciált hordozott magában. A hangulat néha működik, de hamar kifullad, a feszültség ritkán marad meg hosszabb időre. Az akciójelenetek nem elég emlékezetesek, a sci-fi ötletek pedig nincsenek igazán kibontva, így az összkép felejthető marad. Összességében nem rossz film, de nagyobb bátorsággal és frissebb megoldásokkal sokkal többet lehetett volna kihozni belőle. Így azonban gyorsan feledésbe merül. Sajnos. Ennyi. Pont. Nálam 5/3 csillag.