Közösség

Vélemény:

84 Lopott idő

(2011)

Az idő pénz

D’disasterTourist   2026.02.19 18:55
0

Több, mint zseniális ez a film, ez valami nagyon más. Mindig is éreztem, hogy ez a film teljesen elüt a többitől, teljesen más a világra való rálátása, ez az eszmény prioritása, miként az emberek az idővel fizetnek az életükért és minden más ingóságért, én abszolút preferálom ezt a filmvilágot mindenképpen, és ha ilyen alternatív gondolatmeneten futna a filmkészítők agya, sokkal több lenne az ilyen kreatív film, mint manapság. A film azért a rideg, kőkemény valósággal operál, viszont éppen ezért ilyen egyedi, ami engem annyira megvett, hogy nem is igen találok rá jelzőket. Gyerekként láttam utoljára ezt a filmet, akkoriban még fel se fogtam, hogy mégis mennyire elgondolkodtató ez a sors, és ha nem is ebben a formátumban, de egyszer elérkezik az a pillanat is a földi létünkben, hogy ilyen robotizált, szabályorientált rendszerben éljük mindennapjainkat majd mi is, amilyen rohamosan növekszik a technológia és egyre jobban teret hódít. A filmet csak dicsérni lehet, külön kedvenceim Timberlake alakításai, de persze azért Cillian sem utolsó a sorban természetesen. Abszolút ajánlani tudom csak, bármikor megnézném újra.