2021.11.26 16:07 Lubi Olvasottság: 1441x
4

A hírnév sötét oldala

A Netflix megannyi nagysikerű, valós eseményeket feldolgozó, nyomozós krimi-dokumentumsorozata után egy izgalmas fikciós gyikossági történettel is bővíti repertoárját. Az észak-európai nordic-noirok és a televíziós műfajok felfutása nyomán egyre többet izgulhatunk hollywoodi szupersztárokkal erősítő bűnügyi minisorozatokon (A törvény nevében; Easttowni rejtélyek) is.

A Netflix ironikusan Valós történetre keresztelt minisorozata a látszatéletet és a hírességek hamis világát tematizálja egy bűnügyi narratíva keretei között. A drámai szerepekben eddig ritkán látható Kevin Hart egy sikeres stand-up komikust játszik, aki nemrég valódi mozisztárrá is avanzsált. A híresség fekete bárány bátyja, Wesley Snipes megformálásában, azonban rendre keresztülhúzza hősünk számításait.

A hírnév sötét oldala

A Valós történet fordulatokban gazdag, izgalmas thriller, amiben a drámai szál mégsem képes igazán kibontakozni. Az erős érzelmi felütések ellenére a készítők inkább a bűnügyi izgalmakra koncentrálnak. Ezáltal gyorsan pörögnek ugyan az események, a mögöttes tartalmak és motivációk kifejtetlensége miatt a fordulatok mégis nagyrészt súlytalannak hatnak vagy kiszámíthatóvá válnak.

Hart karaktere a színész valós egyéniségéből táplálkozik, a történet mégis keveset foglalkozik a hírnév sötét oldalával és az olyan izgalmas felvetésekkel, mint a (megszállott) rajongás pszichológiája, a családi és baráti kötelékek alakulása egy világsztár életében vagy hogy meddig mehet el valaki saját előjogai kihasználásában, valamint a társadalom és a média ambivalens viszonyulása a sztársághoz.

A sorozat végül nem megy bele a sokat ígérő felvetések kifejtésébe, amitől a Valós történet igazán különleges is lehetett volna. A Netflix máskülönben profi produkciójának biztonsági játéka végül a tartalom rovására ment. Így Hart és Snipes ígéretes drámája se lett több egy kihagyott ziccernél.

dráma | vígjáték

Kid, az egyik leghíresebb komikus turnéja közben megáll szülővárosában, és élet-halál helyzetbe keveredik. Szembesül azzal, meddig képes elmenni azért, hogy megvédje... több»

4