Közösség

Vélemény:

62 Minden. Mindenhol. Mindenkor

(2022)

Minden. Mindenhol. Mindenkor

Skandi Nézhetetlen  2024.07.08 13:03
0

Nem tudok ezenkívül megemlíteni egy filmet sem, amit ne tudtam volna végignézni, számomra határozottan a legrosszabb, amit valaha láttam. A címe egyébként jól jellemzi a filmet: minden is történik, egy hatalmas ingerözön az egész, egy óriási katyvasz bármiféle értelmes gondolat nélkül. Úgy gondolom, hogy egy elvontabb művészfilm megalkotása lett volna a cél, azt viszont nem így kell, és annak bizony rendelkeznie kell valamiféle elgondolkodtatóbb allegorikus mondanivalóval. Az ezredik verekedős, Jackie Chant idéző jelenet után, amikor következett az ezeregyedik (csak ez esetben fegyvernek nem övtáskát, hanem műbránert használva), akkor adtam fel az egészet. A sablonos, korunkban igen divatos „tanulságok” (amit egyébként már az első 10 percben tudni lehet, mert már ott a szádba rágják, illetve 10 éve gyakorlatilag erről szól minden), valamint az utóbbi években a rangosabb díjak elnyerésének gyakorlatilag kritériumává vált kötelező tartalmi elemek miatt természetesen járt a jó néhány Oscar. Kicsit elkeserítőnek tartom, hogy évtizedekkel ezelőtt például egy Forrest Gumpra vagy egy Good Will Huntingra volt igény, ma pedig erre, de ez van.