Közösség

Vélemény:

69 Sonic, a sündisznó 3

(2024)

Harmadszor is!

csd   2025.04.13 23:25
0

Bevallom kissé szkeptikus voltam ezzel a filmszériával kapcsolaban, mielőtt láttam volna az első részt, de szerintem ha valami igazán egészségesen fogyasztható manapság, az ma a Sonic-filmek. Számomra a második rész volt a legjobb, kétségtelenül a történet és maga a karakterek kibontakozása is ott elért egy csúcspontot, így már csak az volt a kérdés, hova tudja ezt tovább vinni egy újabb folytatás.
Nos, a Sonic 3 nem okozott csalódást, bár nem is szólt akkorát, mint vártam. Szerintem Jim Carrey szerepeltetése amolyan "titkos fegyvere" ennek a franchise-nak, így már valahol egy kicsit balszerencsésnek is érzem, hogy az ő jelenlététől függhet egy következő rész sikere. Valahogy nem tartom ezt egy jó receptnek, persze ne legyen igazam.
Ugyanakkor azt nagyon bátran ki tudom jelenteni, hogy a Sonic-filmek ma vizuálisan a legjobban összehozott megjelenések. A CGI nem zavaró, nagyon jól illeszkedik az élőszereplős környezetbe, de ami még ennél is "kellemesebb", az maga a design és a színvilág, így már pusztán emiatt is nagyon működik nálam.
Ez egy nosztalgikus utazás volt, visszahozta a gyerekkori emlékeket a Sonic-játékokról. A karakterek fejlődése és az érzelmi mélység, különösen Shadow története, új dimenziót adott a sorozatnak.​ Így kell játékadaptációt készíteni, egyszerűen nem vérkomolyan venni az egészet, minél jobban a valóságba kényszeríteni a koncepciót, hanem megtartani annak, ami eredetileg is volt.