Közösség

Vélemény:

 

60 Végre valami jó

(2022)

5/10 Végre valami közepes

 
Ahoj poplacsek   2024.03.20 23:27
0

A németek csattanós válaszát láttuk a brit és amerikai csajos vígjáték iparra. Ez a válasz a maga módján igen érdekes lett: a Monty Python klasszikus jelenete jut róla eszembe, a halálos viccről. Abban is a németek által fejlesztett vicc.
Karoline Herfurth a rendező és főszereplő egy személyben. Léteznek jó német vígjátékok, ő is szerepelt már olyanban, ez a saját rendezés és forgatókönyvírás dolog még nem megy túl fényesen.
Szóval képzeljetek el egy hjúgrentes-zellwegeres kliséfilmet, bumfordi németséggel másolva. Snittről snittre copy-paste, még a zenei betétek jellege és hangereje is stimmel. Csak mindez leöntve német humorral időnként elég kínos volt.
Azért adok neki egy közepes értékelést, mert szerintem a női nézők az összes bénázás ellenére feltehetően élvezik (bár az itthoni kontrollcsoport a felénél elaludt, úgyhogy ez nem ellenőrzött hipotézis). Rájuk van optimalizálva a romicukiédi történet, így lehet, hogy elnézőbbek lesznek nálam. A személyes élményemet inkább egy 3/10 vagy két csillag fejezné ki.