Közösség

Vélemény:

62 Szunnyadó vérebek

(2024)

5/10 Szunnyadó verebek

Ahoj poplacsek   2024.06.24 22:07
1

Hát, hűha, vegyesek az érzéseim. Russell Crowe új kövér öregember karaktere nálam már leülepedett, szívesen fogadom és nézem Mr. Gladiátort ebben az újfajta, eltérő kiterjedésében is, a maga nyugis, energiatakarékos temperamentumával. A film kiindulópontja ötletes volt, mégpedig hogy az egykori nyomozó Alzheimerben szenved, és totál elvesztette egy korábbi ügyének emlékeit, de egy siralomházban lévő elítélt kedvéért újra nekilát a munkának. Közben megbütykölik annyira a fejét, hogy már nincs adatvesztés, úgyhogy mehet a megismételt nyomozás. Ezen a ponton el is könyveltem magamban, hogy egy tipikus perújrafelvételi krimit fogok látni, aztán a végén jól szanaszét csavarták. Hát, nem számítottam erre a befejezésre, meg kell hagyni, de a fordulat kivitelezése a film egészéhez képest alacsony színvonalúra sikerült, rossz kidolgozottsággal. Nem tudom, hogy a filmtekercs fogyott el, és össze kellett csapni a befejezést, vagy nem hittek benne, hogy a nézők kibírnának még plusz tíz perc játékidőt? Azért egyszer el lehetett rajta lötyögni.