Közösség

Vélemény:

54 Ne oldozz el!

(2024)

Nehéz komolyan venni

Aaron   2026.08.11 19:45
0

Nem tudom, létezik-e olyan filmes kategória, hogy horrormese, de a Ne oldozz el! oda tartozna (már ha volna ilyen). Ugyanakkor a rendezés (Alexandra Aja), el kell ismerni, hogy nem rossz, és Halle Berry is kihoz mindent a karakteréből. Csak épp maga a sztori és a script meseszerű. Adott egy ház egy kísérteties erdő kellős közepén, ahol egy nő és két kisgyerek él. Soha nem hagyhatják el a házat, mert ha megteszik, akkor azonnal zombiszerű emberek jelennek meg, és nekikesnek. Viszont arra rájönnek, hogy ha hosszú kötelekkel a házhoz kapcsolódnak, akkor egy-egy kötélnyi távolságra (akár 20-25 méterre is) eltávolodhatnak. Többnyire persze élelemért mennének el, mert ez a legfőbb gondjuk: állandóan élelemszűkében vannak. Közben beindulnak az események is, idegenek is megjelennek a háznál, és a gyerekek is meglépnének. A hangulat misztikus, erős horrorérzettel. Én inkább thrillernek nevezném, de a legtöbb helyen 18 karikás horrorként szerepel a film. A meseszerűség miatt inkább háromcsillagosnak tartom. Én nem bírtam túl komolyan venni.