Vajon 2023-ban lehet-e még bármi újat mondani Poirot-témában (vagy Agatha Christie-témában (tulajdonképpen mindegy is)?
Rövid leszek: nem. Akkor sem, ha valaki még nem találkozott egy-egy történettel vagy annak adaptációjával.
Egyesek számára nyilván izgalmas lehet értékelni az eddigi Poirot-kat, karikírozva egyes megformálásokat, vagy dicsőítve másikakat.
De igazából az a helyzet, hogy annak, aki a David Suchet-féle Poirot-n nőtt fel, valószínűleg nem kell Kenneth Branagh, és igazából senki más sem.
Filmnézés közben végig azon gondolkodtam, hogy ez az adaptáció vajon miben más, vajon mit tesz hozzá az eddigiekhez? És azt kell mondjam, hogy (nekem) semmiben és (nekem) semmit.
Persze a sztori alkalmas arra, hogy az alkotók kétpercenként megijesszék a nézőt (meg Poirot is), Kelly Reillyvel pedig sok mindent el lehet adni – bevallom, még nekem is.
A szereplők amúgy jók, magas színvonalon hozzák a kötelezőt, szóval igazából nincs bajom a filmmel. Egyszer meg lehet nézni, de nem hagy maga után maradandó nyomokat.
Vajon 2023-ban lehet-e még bármi újat mondani Poirot-témában (vagy Agatha Christie-témában (tulajdonképpen mindegy is)? Rövid leszek: nem. Akkor sem, ha valaki még nem találkozott egy-egy történettel vagy annak adaptációjával. Egyesek számára nyilván izgalmas lehet értékelni az eddigi Poirot-kat, karikírozva egyes megformálásokat, vagy dicsőítve másikakat. De igazából az a helyzet, hogy annak, aki a David Suchet-féle Poirot-n nőtt fel, valószínűleg nem kell Kenneth Branagh, és igazából senki más sem. Filmnézés közben végig azon gondolkodtam, hogy ez az adaptáció vajon miben más, vajon mit tesz hozzá az eddigiekhez? És azt kell mondjam, hogy (nekem) semmiben és (nekem) semmit. Persze a sztori alkalmas arra, hogy az alkotók kétpercenként megijesszék a nézőt (meg Poirot is), Kelly Reillyvel pedig sok mindent el lehet adni – bevallom, még nekem is. A szereplők amúgy jók, magas színvonalon hozzák a kötelezőt, szóval igazából nincs bajom a filmmel. Egyszer meg lehet nézni, de nem hagy maga után maradandó nyomokat.