Közösség

Vélemény:

49 Fekete nyúl

(2025)

Fekete nyúl

Kittikee   2025.09.20 18:32
1

Másokkal ellentétben nekem nagyon tetszett ez a sorozat is, szerintem zseniális volt. Átlagosan szinte minden harmadik családban található egy fekete bárány, aki minden baj okozója, és természetesen mindig a családja szívja meg az igen kellemetlen bűnözői kilétének következményeit, bármennyire is nem kívánatos ezen hozadéka. És persze, hogy segítenek mindenben a családtagok, akárhányszor is keveredik egyre nagyobb slamasztikába, ritka, ha abszolút ügyet se vetnek rá... ez egy nagyon erős családi, testvéri dinamika. Mondjuk, én már tuti saját magam csináltam volna ki a tesómat, aki ekkora veszélybe sodorna mind engem, mind a családom életét is. Bevallom, nekem nagyon is tetszett (legfőképp) a befejezés, mert ezt a Vince bá' problematikát másképp nem lehetett volna kordában tartani, mert tuti előrukkolt volna idővel más veszélyt rejtő újdonsággal... Amúgy is borzasztó idegesítő volt látni Batemant ilyen lepukkant, hajléktalan-kinézettel, tudom, hogy a szerepe ezt kívánta meg, de akkor is... brrrrrr! Szerintem méltán megérdemelt volt a halála (saját maga által), így megkönnyítve családjának a további rettegett életvitelüket lezárván. Nagyon jó kis szereplőgárda volt összeverbuválva, és felbukkant egy meglepi mellékszereplő is (számomra), az Aranykor George Russelje, azaz Morgan Spector. A képi hatás komorsága, homálya pont illett a sztori stílusához, a zeneválogatások pedig tökéletesen passzoltak a jelenetekhez.