Közösség

Vélemény:

75 It Ends With Us - Velünk véget ér

(2024)

7/10 Kicsit hiányérzetem maradt a végére

Ahoj poplacsek   2024.10.05 23:11
0

Nagyon akartam szeretni, és már rettentően vártam, hogy megnézhessem, moziban lemaradtam róla. Nem tudom, milyen volt a könyv, de a filmnek erősen lányregényhangulata van, aminek nem vagyok célközönsége, de ha olyan a téma, akkor el tudom viselni akár a szipcsiszupcsi rimiromi édibédi dolgokat is a befogadás érdekében. Itt nem volt különösebben gáz a helyzet, csak közepes mértékben éreztem azt, hogy igazából végig női nézőkre optimalizálták a kivitelezést. Emiatt azért kicsit nehezteltem, mert amit a könyv írója és a filmfeldolgozás üzen, az férfiaknak is szól(na). A téma kb. az, hogy a családi erőszakkal mit kezdhet annak áldozata. Mivel ez sokakat a gyakorlatban is érint, a film fontos. De szerintem kicsit felszínes, mehetett volna sokkal mélyebbre, és válthatott volna ki több zsigeri hatást. Valamiért a rendező, Justin Baldoni megkímélte a nézőket az erős érzelmektől, nem akarta őket felzaklatni. És ebben az elmaszatolásban vele volt Blake Lively is, aki bár kétségtelenül elragadóan tud mosolyogni, a lelki drámák megjelenítése megoldatlanul hagyott nehézség elé állította. Mindent egybevetve azért ha azon agyaltok, hogy megnézzétek vagy sem, akkor inkább nézzétek meg!