Közösség

Vélemény:

73 Így neveld a sárkányodat

(2025)

Hablaty visszatér

Dorkateo   2025.06.10 22:24
0

A rajzfilm nem a kedvenc műfajom, de az Így neveld a sárkányodat eredetijét gyermekeim nyomására megnéztem, és nagyon tetszett. Emiatt megnéztem a filmváltozatot is, kíváncsi voltam, sikerült-e megőrizni az eredeti hangulatot. És igen, sikerült. Mondjuk sok újat sem tettek hozzá, szépen lemásoltak mindent az animációs eredetiből. Már régen láttam a rajzfilmváltozatot, így nem állítom, hogy tökéletesen egyezik. Viszont különösen jól sikerült a karakterek jelmeze, maszkja, haja, annyira, hogy Gerard Butlert csak 20 perccel később ismertem fel, pedig addig szinte végig a színen volt a nagy viking. Hát, volt egy válltömése, az szent! A 2010-es rajzfilmváltozathoz is a hangját adta, így ésszerű volt újra őt választani az élő szerepre is, és kellően hozzá is öregedett a karakterhez. Persze az arcok is nagyon komoly maszkot kaptak, így nem könnyű felismerni senkit sem, hiába nézed meg előre az idősebb férfi szereplőket. Mason Thames telitalálat a főnök fia, Hablaty szerepére, a haját is sikerült úgy tekergetni, mint a rajzfilmben. Nyilván nem lehetett megcsinálni egy sárkányos, repülős filmet komoly CGI munka nélkül, szóval ezt ne kérjük rajta számon, még ha ettől kissé művi hatása, fényei lettek is a filmnek! Jó szórakozás gyerekekkel vagy nélkülük is, bár nem rövid, bő 2 órát kell végigülni a moziban.