Közösség

Vélemény:

68 Alien: Romulus

(2024)

A legjobb Alien-részek között

Mizantróp   2024.08.21 09:10
11

Sokan próbálnak rangsort készíteni az eddig elkészült 9 Alien-filmből egy népszerűségi listát alkotva, és én is nagyon elgondolkodtam azon, hogy nálam mi a sorrend most, hogy láttam a Romulust. Nos, nekem nagyon tetszett, és mindenképp az élmezőnybe került a legújabb rész. Az kérdéses, hogy beelőzi-e régi nagy kedvencemet, A bolygó neve: Halált, de az biztos, hogy a többi elé helyezném. Tetszett a történet is, nagyon jó a forgatókönyv, és a rendezés is meglepően profi munka. Fede Alvarez bizonyítani tudta, hogy képes a nagy elődök – Ridley Scott, James Cameron – nyomdokaiba lépni. A facehuggerek támadása a fiatalok ellen igazán izgalmas jelenet, bár az meglepő, hogy a korábbi részekhez képest milyen könnyen szedik le azokat egymás arcáról. Számomra nem zavaró a főszereplők fiatal kora (egyébként sem annyira tinik, ahogy néztem, szinte mindannyian 25-30 közöttiek). Cailee Spaeny jól játszik szerintem, és a többiekkel sincs probléma. Értékelésem 5 csillag, mert én végig izgalmasnak és látványosnak találtam. Százalékban: 90%.