Szeretem az Alien filmeket, és a Predator franchise is a kedvenceim közé tartozik. Az Alien versus Predator részeket viszont nem tartom túl erőseknek. Nálam ha Alien, akkor a Bolygó neve halál és a Nyolcadik utas a halál ma is az első, melyeket aztán az Alien 3 követ (David Finchertől), és a Prometheus fej fej mellett.
A Prometheus sztoriban erős, mert ad egy eredetmítoszt mind az Alien faj, mind pedig az emberi faj keletkezéséről, ami szerintem nagyon érdekes. Az összes többi rész csak az említett epizódok után jön. A leghátul a második versus rész van, és a Covenant, ami szerintem nagyon gyenge lett (látványban, történetben és hangulatban egyaránt).
Erre a listára a Romulus elhelyezése nem könnyű feladat, sokat gondolkodtam róla a második megtekintést követően. Egyértelműen nem tartozik az élmezőnybe, de a sereghajtó részeknél, mint a Covenant azért sokkal jobb. Fede Alvarez rendezése olyan közepeske lett.
Pozitívum a sok fiatal karakter és az elhagyott űrbázis kivitelezése is, viszont negatívum a droid srác, Andy (David Jonsson) állandó ide-oda állása: hol a fiatalokkal van, hol a klasszikus részekből előásott droiddal, aszerint váltakozva, hogy éppen milyen lemezt rak be neki a főszereplő csaj. Amúgy a 2020-ban elhunyt Ian Holm (a régi Ash) CGI visszahozása elég jól sikerült szerintem.
Ami a főkaraktert illeti: Cailee Spaeny szerintem ugyancsak a pozitívumok közé sorolódik, teljesen neki való a szerep. A film legvége viszont megintcsak negatívum a 2 perc alatt 3 méteresre növekedő hibrid lénnyel. Elég gagyi, és már volt is ilyen a franchise-ban (például az Alien 4-ben). Összességében a Romulus 3 csillagot ér, vagyis közepeske lett.

61 Alien: Romulus (2024)
Egy elhagyott űrállomás elfeledett mélységeibe merészkedve egy csapat fiatal űrgyarmatosító találkozik az univerzum legborzalmasabb életformájával. A producer Ridley Scott, aki... több»