Közösség

Vélemény:

69 Andor - 2. évad

(2025)

Star Trek, Mass Effect, körém gyűjetek...

Piczil Zsolt   2025.05.05 12:43
0

Sokadjára mondom (írom), a Star Wars világa annyira szétterjedt minden irányban, hogy már nem lehet egyként kezelni. Az Andor is inkább egy jobb Star Trek vagy Mass Effect történetként működik mostanra, mert már nagyon messze kerültünk az eredeti Csillagok Háborúja érzettől. A másik probléma az a sorozatok velejárója, egyszerűen nem tudom nem észrevenni, mennyire elnyújtják a történetet, de még az akciót is. Rögtön az első részben kényelmetlenül hosszan taglalják az álpilóta és a technikus lány alibi meséjét. Később meg Andor bejut a hangárba, bepattan az űrhajóba, és nem tudja vezetni. Neki vágja a hangár falának, csúszik ide-oda, képváltásokkal mutatva. Közben én meguzsonnázom, alszom egyet, reggel felkelek, fogmosás, eszembe jut, Andort ott hagytam a hangárban. Visszakapcsolunk a stúdióból az élő közvetítésre, hát Andor még mindig nem jutott ki a hangárból. A csillaghajó burkolata már teljesen lekopott, Andor arcán több napos borosta serkent, de még mindig a kormánnyal küszködik (csak semmi politika), és csúszkál ide-oda. Sajnos számomra csak mozifilm vágással lehet élvezhető a történet, nosza, ennek az évadnak is kivágom a felét, mert amúgy is, engem most már irritál Mon Mothma csivitelése, táncikálása. Meg a Birodalmi Tanács éves értekezlete sem érdekel annyira, ha még Andor csúszkálását is pörgőbbé fogom tenni, hát értitek, értitek, értitek! Türelmetlen vagyok, és filmnéző entellektüel. Egyébként igényes sorozat, rajongók előnyben.