Közösség

Vélemény:

70 Sikoly 7

(2026)

Sikoly 7

Vivi   2026.03.03 13:52
0

A Sikoly 7. számomra az egyik legerősebb darab lett a franchise történetében. Nagyon örültem, hogy Sidney újra központi szerepet kapott, mert az ő jelenléte mindig ad egy plusz érzelmi súlyt a történetnek. A film jól egyensúlyoz a nosztalgia és az új irány között. Egyszerre tiszteleg a régi részek előtt, miközben mer friss ötleteket behozni. A feszültség végig működött, több jelenetnél konkrétan azon kaptam magam, hogy visszafojtott lélegzettel figyelek. Külön tetszett, hogy a karakterek nem csak áldozatként vannak jelen, hanem valódi konfliktusaik és döntéseik vannak. A rendezés dinamikus, a gyilkossági jelenetek kreatívak, mégsem öncélúak. A humor is a helyén van, pont annyi, amennyi oldja a feszültséget, de nem töri meg a hangulatot. A gyilkosok kiléte viszont tényleg meglepett, ritkán tud már újat mutatni egy ilyen hosszú sorozat, de itt sikerült. Visszagondolva voltak apró jelek, mégsem volt kiszámítható. Emiatt az utolsó harmad különösen erős lett. Nálam 10/9, mert bár majdnem tökéletes, nekem lehetett volna véresebb. Összességében viszont izgalmas, érzelmes és méltó folytatás lett. #premiervadasz