2021.09.02 09:27 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: <100x
0

Elfogultság nélkül ajánlatos, de a látványvilága mindent megér. Szemtelenek ezek a kaichuk

Természetesen jobban ki lehetett volna dolgozni egy-két dolgot, és jobban rá lehetett volna helyezni a hangsúlyt a cselekményre, a dolgok miértjére. De ez egy igazán erős akciófilm lett sci-fibe mártva. A látványvilága pedig eszement, nagyon robusztus jelenetsorokkal megáldva, amiken érezhető volt a nagy odafigyelés és megrendezés. Ha nem is tudta az ember, nagy meglepetés nem érhette, hiszen mégiscsak Guillermo del Toro ült a rendezői székben, és azért jó pár nagyszerű alkotás köthető a nevéhez.

Nem akarok elfogult lenni, de ezek a feltüzelő jelenetek és beszédek, amik megfordultak a film játékideje alatt, egyszerűen lélegzetelállítóak. Sok pihenést nem hagytak nekünk, de ez a hullámvasútszerű cselekmény roppant jó volt. Gondolok itt az elejére, amikor is jött egyből a dráma, aztán a rengeteg csavar és izgalom a film közepénél, elképesztő váltások voltak benne, a végéről nem is beszélve, ami maga volt a fordulatokkal teli izgalom. Jó sokáig húzták, amennyire csak lehetett, és ez kifizetődő volt, mert megérte ennyire elhúzni a végét a filmnek. Egyszerűen ott tartja az embert, és lélegzethez nem juttatja, állandóan történik valami.

Elfogultság nélkül ajánlatos, de a látványvilága mindent megér. Szemtelenek ezek a kaichuk

Guillermo del Toro meghúzta azt, amit sok rendező nem igazán mer, mégpedig a fontosabb karaktereket bátran "kivette" a filmből bizonyos részeknél. Idris Elbának ez volt az első filmje, amit láttam tőle, egy számomra szimpatikus, tehetséges, karakán színésszel találkoztam. Jól megcsinálták szerintem az egészet, a látványa lehengerlő, bár a történetet jobban kifejthették volna, de bátran ajánlom minden korosztálynak.

75 Tűzgyűrű  (2013)

akció | kaland | sci-fi

A Csendes-óceán mélyén időnként megnyílik egy kapu, melyen idegen világból származó óriási lények érkeznek a bolygóra. A velük vívott elkeseredett csata az utolsó... több»

0