Közösség

Vélemény:

76 A mi iskolánk

(2022)

A mi iskolánk

SaSa   2026.05.19 21:46
0

Az első észrevételem, hogy ez nem igazán nevezhető vígjátéknak. Néhol talán tartalmaz viccesebb jeleneteket, de ettől vígjátéknak nem megy el. A téma nem újdonság, nagyon sok film készült már ezen receptúra alapján. Van egy iskola, ahová elfajzott kölykök járnak. Jön az új tanár, aki a megszokottól eltérő nevelési módszerével először mindenkit megbotránkoztat/hülyének nézik, de végül sikerül áttörni a falat a gyerekek felé, mindenki örül, mindenki szeret mindenkit. Amiért jók az ilyen filmek: a valóságot mutatják be valamilyen szinten. Én a 80-as, 90-es években jártam suliba. Akkoriban elképzelhetetlen volt nálunk az, amit láttunk filmekben. Veszélyes kölykök és társai. Akkor úgy gondoltuk, hogy az csak Amerikában van. De már az 5 évvel mögöttem járó öcsém is más körülmények között járt iskolába, mint jómagam. Amit nekünk még nem lehetett, amiért tockos/pofon/favonalzó járt, nekik már lehetett. Hát amit meg mostanában látni/hallani lehet az új generáció viselkedéséről, az tragédia. Amiket a fiam is elmesél... Hát bizony azt mondom, hogy mindent lemásolunk a nyugati társadalmakból, ami nem lenne követendő... Visszatérve a filmre: nem rossz, de én nem bírtam odafigyelni rá végig. Szeretem a francia filmeket, de ez pont nem jött be annyira nekem.