Közösség

Vélemény:

75 Az árulók - Gyilkosság a kastélyban

(2023)

Az árulók - Gyilkosság a kastélyban

Dorkateo   2025.03.02 18:52
0

Nagyon érdekes látni, mennyire téves következtetéseket vonnak le az emberek mindenféle jelekből. Az is érdekes, hogy mennyire magabiztosan tekintik igaznak ezt a következtetést. Továbbá izgalmas, mennyire rosszul emlékeznek az elhangzottakra. Mindenki ismeri a pletykás játékokat, ahol a sor végén egészen más tartalom érkezik meg, mint ami elindult. Itt is így van ez, ráadásul arra sem emlékeznek jól, hogy 1-2 nappal korábban kit gyanúsítottak, és miért. Tudom, nem véletlenül nem lehet a játékosoknál semmi, így jegyzetelni sem tudnak. Ahogy a szociálpszichológiai kutatásokból már régen tudjuk, a tanúk általában nem megbízhatóak, mert a saját érzéseik, félelmeik, feltételezéseik szerint ferdítik el az emlékeiket. Ennek élő példáját láthatjuk egy izgalmas játékba csomagolva. Szoktam gyilkosos játékot játszani, tudom, hogy nem könnyű sem nyomozni, sem leplezni a titkokat. Többször is felismertem önmagam viselkedését a játékosokban. Itt persze meg van csavarva a történet, mert ahogy azt egy rendes valóság showban szokás, egymásnak ugrasztják a részvevőket, mert ettől lesz látványosabb a játék. És mennyire hagyják magukat ugrasztani. Arra jutottam, hogy egyszerűbb pénzfeldobással dönteni a vádakról, mert úgy fejtörés nélkül is ugyanolyan pontosan tudnám eltalálni az árulókat.