Közösség

Vélemény:

67 A föníciai séma

(2025)

A föníciai séma

Vivi   2025.06.10 12:49
1

Összességében tetszett a film, három csillagot adok rá, mert kicsit messzebb áll tőlem ez a stílus. Nagyon vártam Tom Hanks és Scarlett Johansson szereplését, sejtettem, hogy sajnos keveset fognak szerepelni, de azért ennyire kevésre nem gondoltam. De ettől függetlenül tetszett, izgalmas volt. Ugyebár Zsa-Zsa Korda kétes hírű vállalkozó, aki ellen sorra jönnek a merényletkísérletek, sokan szeretnék megölni, de minden kísérlet sikertelenül végződik. Azt a döntést kell meghoznia, hogy ideje végrendelkeznie. Kilenc fiúgyermek és egy lánygyermek közül lányát választja örökösének, akivel több éve nem látták egymást, és a lányt nem nagyon érdeklik az anyagi javak, mivel a lány apácanövendék, és így elég vicces nézni, ahogy lányával valósítja meg üzleti terveit. A lánya stílusa vagány, tetszik. A film bemutatja az üzletelés és vagyonszerzés módját, senki nem bízik a másikban. A film zenéje és látványa nekem nagyon tetszett. Unalmasnak semmiképpen nem mondanám, a filmben nagyon tetszik az a rész, ahogyan lezuhannak a repülővel, de kár izgulni, túlélik :) ezt is. Lehet, sokaknak nehezebben érthető film lesz, de egy mozijegyet megér.