Közösség

Vélemény:

93 A vad robot

(2024)

Animációs érzelem

Yosihiro   2025.07.05 21:30
0

Kíváncsi voltam erre az animációra. Hát nálam vegyes érzelmekkel ért véget. Szerintem nem gyermekeknek készült, bár sok szerethető állatfigura szerepel benne. A mondanivalója pedig gyermeki szemmel igen összetett. Mesének is mondhatnám, de mintha mélyebb érzéseket is táplálna a nézőkbe. Maga a történet nekem közepes és jó között van, de inkább a jó felé hajlik. Egy robot fejlődése és tenni akarása, változása, érzelmi megnyilvánulásai kicsit összetetté teszik ezt a produkciót. Nem lenne ez rossz, de valahol mégis az emberben az önismeretet kezdi el boncolgatni és hatni rá. Mesének viszont igenis jó, egy ilyen elképzelt világban a robotok többoldalúak is lehetnek. Az animáció lényege a vizualitás, és az megvan, abban nincs hiány. A tartalmi része hol a mese szintjén áll, hol már-már felnőtt érzelmeket mutat. Így valahol a kettő között hoznom kell egy kompromisszumot, így megadom a négy csillagot erre az animációra. Kimagaslónak nem mondanám, csak jónak. A többi mellékszereplő is jól sikerült, és a történet is jól végződik. Szóval egy igen családcentrikus alkotás, ahol a gyermekek sem unatkoznak, és felnőtteket is elgondolkodtató jelenetek, mondatok hangzanak el. Csak ajánlani tudom minden korosztály számára, és érdemes minél nagyobb kivetítőn nézni, hiszen a hatás nem mindennapi. :) Üdv, Yosi