Kedves kabel!
Hol tudtad megtekinteni a filmet? Mindenhol keresem, de egyelőre sajnos még nem nem találtam meg, segítségedet előre is köszönöm.
Sajnos én is egy külföldi fesztiválon láttam pár hete, úgy látom, még nem került fel sehol streamingre. Szerintem még nem találtak forgalmazót, vagy nem vette meg semelyik szolgáltató.
A King Tide egy nagyon jó szocio-horror. Egy isten háta mögötti szigeten furcsa gyermeket találnak egy vihar után. A gyermek látszólag képes bármilyen betegséget vagy sebet begyógyítani, illetve varázslatosan megoldja a sziget majdnem minden gondját. Az Isla nevet kapja, és a közösség polgármestere fogadja be. A film lényegében azt mutatja meg, hova vezet, ha egy közösség megpróbálja elferdíteni a természetet a saját javára. Isla képességének ára van, de az emberi gyarlóság nem foglalkozik ezekkel. A történet alatt folyamatosan nő a feszültség, ahogy megpróbálják minél jobban kihasználni a gyermeket, mindenféle magyarázatok mögé bújva, miközben szülei tanácstalanok. Az év egyik leggonoszabb antagonistáját is ebben a filmben találtam meg, egy nagymama személyében. Egy csak saját érdekeit szolgáló, bárkit és bármit feláldozni akaró, romlott ember ez, aki úgy csűri a szavakat, mint egy Stephen King-karakter. Nos igen, az egész film elég King hangulatú, de mégis egy kicsivel mélyebb és izgalmasabb a történet, annak ellenére, hogy mennyire zárt. Érdekes, ellentétes karakterek, szép karaktermunka és ügyes színészi játék nagyon megdobja a történetmesélést.