Közösség

Vélemény:

70 Drakula

(2025)

Christoph Waltz a vámpírvadász, és drakula csodaparfümje.

Krisz361   2026.02.17 19:54
1

Nem fogom az 1992-es Coppola-féle Drakulához viszonyítani. Nekem az az alap. Az a helyzet, hogy szerintem simán kenterbe veri Besson filmjét. Szerintem egy átlagos szerelmes történet + vámpírfilm szintjét eléri. Besson sokat változtatott a történeten. Az alapot meghagyta: Drakula elveszti szerelmét, de évszázadokkal később rátalál Mina személyében. Itt Elisabeta nem öngyilkos lesz, hanem Drakula öli meg véletlenül. Nincs Renfield. Hiányoznak az ikonikus mondatok is, amik egy Bram Stoker-feldolgozásban általában ott vannak, pl. "Nem iszom... bort!" stb. A helyszín London helyett Párizs... (A rendezőt tekintve ez várható volt...) Bemutatják visszaemlékezés formájában, hogy teltek az évszázadok a gróf számára. Ezt pozitívumnak tartom. Drakula csináltat egy parfümöt, és annak segítségével csábítja el a hölgyeket. (Mondjuk az nekem is jól jönne :) :) ) A befejezés viszont már a szokásos. Annyi variációval, hogy előtte még a román hadsereg ostromolja meg Drakula kastélyát. Christoph Waltz-ban nem csalódtam, ő hozza a formáját. Színészi játék terén leteszi az asztalra, amit a szerepe és a forgatókönyv enged... Hát egyszeri megtekintésre ajánlom. A többit már mindenki maga döntse el.