Közösség

Vélemény:

72 Hogyan tudnék élni nélküled?

(2024)

Ha imádod a Demjén-dalokat, akkor ez a film a tuti neked

Dr. Houseman   2025.01.04 22:36
9

Annyi jót hallottam erről a filmről, hogy végül muszáj volt megnéznem. Szó ami szó, Demjén-slágerekből kap az ember az arcában vagy húszat, aki szereti, annak ez tényleg maga a Kánaán. Csak hát én annyira nem. Viszont a sztori banális (ennyiben mondjuk passzolnak a Demjén-számok egybites szövegeihez). A színészek viszont tényleg nem rosszak, főleg a Törőcsik Franciska tetszett. Utánaolvastam: nincs rokoni kapcsolatban a Törőcsik Marival, akit a magyar színjátszás egyik legjobbjának tartok. De ettől függetlenül nagyon jól alakította a 90-es években Balatonon bulizó szende leányzót, aki egy nap beleszeret egy énekes fiúba. Ember Márk alakítja az említett srácot, és ő sem rossz. Végső soron az ember elvan ezzel az egésszel, de nagyságrendekkel jobb minden, ha szereted a Demjén Rózsi dalait, ezt ki kell emeljem. A zárás picit okoz meglepetést is, így kapunk egy csattanót az utolsó percekre. Marics Petit ha már beletették, megénekeltethették volna, de ez már csak az én személyes észrevételem. Három csillagot mondanék.

Dr. Houseman 2026.03.03 14:16
0
A felhasználó kitörölte a hozzászólását.

LanyUs 2026.02.27 08:54
0

A kritika rendben van, de a lekezelő címkézés nem teszi erősebbé az érveket. Az érzelmi közvetlenséget lehet nem szeretni, de attól még nem válik egybites alkotássá.

Dr. Houseman 2026.03.03 14:18
0

Szóval ezek szerint neked a Demjén-dalok szövegei mélyenszántóak? :)) Mint a vonat nem vár, a sorompó áll --- vagy melyikre gondolsz? :)))

LanyUs 2026.03.03 15:21
0

Én ilyet nem írtam! Nem vagyok fan sem, de ha nem haragszol, kiszállnék ebből az \"egybitező\" stílusú párbeszédből.

Wolfschanze 2026.03.01 14:45
0

Egy véleményt írt le a hozzászóló. Szerinte egybites a sztori. És szerintem is mellesleg. Az lehet, hogy te ezzel nem értesz egyet és nálad ez egy összetett történet :) de mindenkinek joga van leírni a véleményét. Ennak a filmnek pedig valóban egybites a sztorija. Ez van.

LanyUs 2026.03.03 10:33
0

Mint írtam, a vélemény rendben van a filmről! A hozzászólásom a Demjén-számok feleslegesen provokatív stílusú leszólására irányult. Tehát összefoglalva nem a negatív véleménnyel van problémám, hanem a minősítő stílussal. Lehet egyszerűnek tartani a dalszövegeket, ez teljesen rendben van. Az egybites viszont inkább címkézés, mint érvelés. Ennyit szerettem volna jelezni, nincs ebben több.

Wolfschanze 2026.03.03 13:59
0

Egybites = nagyon egyszerű. Gyengébbek kedvéért. :)

LanyUs 2026.03.03 14:14
0

Szerintem a nagyon egyszerű és az egybites nem teljesen ugyanaz a kategória, de nem gond, értem, mire gondolsz. Részemről lezárva.