Közösség

Vélemény:

80 Tériszony

(2026)

Amikor a magasság már önmagában is rémisztő

Vivi   2026.09.06 20:51
0

A mostani mozikínálatban kevés film tudott úgy meglepni, mint a Tériszony. Őszintén szólva az elején még azt hittem, egy könnyed, kissé tinglitangli túlélőfilmre ültem be, ami majd hozza a kötelező feszültséget, aztán szépen elfelejtjük. Ehhez képest nagyon hamar beszippantott, és onnantól kezdve szinte végig a székhez szegezett. A film egyik legnagyobb erőssége, hogy folyamatosan fenntartja a feszültséget. Amikor már azt hinnénk, nagyjából látjuk, merre tart a történet, jön egy újabb fordulat, ami teljesen átírja az addigi képet. A hangulata végig nyomasztó és izgalmas, a magasság pedig nem pusztán háttérként van jelen, szinte önálló szereplővé válik. Ami pedig különösen tetszett, hogy a film az izgalmak mögött gondolkodnivalót is hagy maga után. A félelemről, a veszteségről, a döntéseink következményeiről és arról, hogy meddig mennénk el a túlélésért. Ettől számomra sokkal több lett egyszerű akció-thrillernél. Nálam egyértelműen a mostani mozifilmek egyik kellemes meglepetése. Feszült, fordulatos, izgalmas és sokkal többet adott, mint amire az első percek alapján számítottam.