Közösség

Vélemény:

63 A hang története

(2025)

Túl a barátságon 2.0

Kittikee   2026.10.01 07:53
0

Mivel nekem nagy kedvencem a Túl a barátságon című film, így ez a történet is nagyon tetszett. Maga a népdalokért, stílusért abszolút nem rajongok, így a "kornyikálós" jeleneteket eltekertem, de a maga nemében a film története nagyon megkapó volt számomra. Évtizedek, századok ide vagy oda... a homoszexualitás mindig is volt, és lesz is. De eme történetben is, ahogy az előbb említett alkotásban, adott volt két srác, akik mély érzelmeket tápláltak egymás iránt. Voltak a birkapásztorok, őrzők, és a népdalkutatók, ha úgy tetszik. Az egyik fél egy karakánabb, vagányabb stílust képviselt, erősebb vérmérséklettel, míg a másik a csendesebb, visszafogottabb, szorongóbb, de mégis, ha kettesben voltak, akkor kissé vadóc. Itt szintén az "erősebb" halálozott el hamarabb, és az érzékenyebb lelkületűt érintette meg jobban, s általa a további élete amolyan remeteként folytatódott... talán élete végéig. A fájdalom nem feldolgozása, a szerelme elvesztése által az örök trauma, begubózás stádiumába hajtja további létét. Erős szerelmi dráma, csodás képi világgal, tele érzelemmel, dallamokkal. Kicsit csapongónak, gyorsnak találtam az idősíkokban ugrálást, néhol megmagyarázás, folytatólagmentesen. A színészi alakítások remekeltek.