Közösség

Vélemény:

64 Spermageddon

(2025)

Őrült spermaodüsszeia

hercegvivi   2025.07.14 13:52
0

Hát ez a film igazán szokatlan és provokatív vállalkozásra sikeredett, ami első ránézésre egyszerű alpári komédiának tűnhet, de valójában sokkal több annál. A film bátran, néha már zavarba ejtően humoros formában mesél a fogantatásról, a szexualitásról és az életről magáról. A történet középpontjában a spermiumok állnak, ami elsőre elég groteszk ötlet, de pont ez a túlzás teszi szórakoztatóvá. A film megalkotói nem féltek tabukat döntögetni, és ezzel sikerült valami egészen egyedit létrehozniuk, egy olyan filmet, ami egyszerre obszcén, játékos és mégis meglepően emberi, tanulságos. Nekem nagyon tetszettek a film karakterei, szerintem nagyon szerethetőek, és a poénok nagy része is működött (a székletes részt, illetve az éneklős részeket kihagytam volna a filmből). Az animáció stílusa külön dicséretet érdemel, mert képes volt egy ilyen bizarr történetet vizuálisan is vonzóvá és kreatívvá tenni. Összességében a Spermageddon nem való mindenkinek, és biztosan megosztja majd a közönséget, de pont ez adja az erejét. Én értékelem az efféle bátor, határokat feszegető animációkat, amik képesek valami egészen mást nyújtani, mint amit megszoktunk, ezért tőlem négy csillagot kap.