Közösség

Vélemény:

71 Duster

(2025)

Duster

King Leonidas   2025.07.07 14:55
0

A maga ligájában egy zseniális sorozat. Kiváló hangulat, korhű miliő, a kosztümök, a kocsik, a környezet mind-mind hozzájárulnak a néző ámulatba ejtéséhez. A színészek szinte mind jó alakítást nyújtanak, de itt külön ki kell emelnem Josh Holloway alakítását. Meg kell mondanom, nem tartottam eddig igazán semmire a fickót, de erre a szerepre termett. Zseniálisan hozza a cool, fifikás sofőr-gengsztert, akinek azért létezik morális iránytűje, és mindig helyén van a szíve. Ami számomra viszont problémás, az a forgatókönyv. Az ilyen stílusú feelgood műveknél nem szoktam számonkérni a naturalizmust vagy a valósághűséget, sőt azzal sem volt bajom, hogy már-már meseszerű fordulatokkal operál, de amikor egy a 70-es években játszódó sztoriba belepakolják napjaink -izmusainak fekáliáját, az azért nem kicsit zavar. Mire is gondolok? Erős fekete nő harca mindenkivel, még erősebb fekete gengszterfőnök, kinek csak fehér martalócai vannak, mi több, az igazán negatív karakterek egytől egyig fehér férfiak. Értem én, hogy LaToya Morgan – ha már ekkora lehetőséghez jutott – a saját ízlésére, a nézetei kifejezésére akarta formálni a szériát, de számomra ezek a dolgok teljesen testidegenek voltak, sőt 2025-ben már kicsit unalmasak is. De egy szónak is száz a vége, a döccenői és az általam említett visszásságok ellenére is erősen ajánlom megtekintésre.