Közösség

Vélemény:

69 Ismeretlen támadók

(2026)

Ismeretlenül is közepes felett van

Ad Vitam   2026.06.04 19:20
0

Én jól elvoltam Patrick Hughes rendezésével, az Ismeretlen támadókkal. A főszerepben Alan Ritchson erre a szerepre született: a hatalmas, bivalyerős és legyőzhetetlen hős katona mint kiképzés alatt álló ranger ideális karakter számára. A pasas 189 centi és 120 kiló színizom, akiből tényleg kinézi az ember, hogy még az elit katonák között is kitűnik. A film első szakaszában saját kis történetét ismerhetjük meg: rázós bevetéseken vesz részt mint egyszerű katona (őrmester), amikor öccse rábeszéli, hogy belekezdjenek a rangerképzésbe. Sajnos közben öccse meghal egy afganisztáni bevetésen, így hősünk egyedül vág neki, kifejezetten öccse iránti tiszteletből. Vannak azért problémák is vele: túlkoros és nem akar többé vezető lenni (másokért felelni). A rangerpróbatételen, egy úgynevezett túlélési gyakorlaton mindkét problémájából kigyógyul. Nem várt fejleményként ugyanis idegen életforma landol azon a területen, ahol a túlélőgyakorlat zajlik. A 81-es közlegény azonban helyt áll és szembeszáll az óriásrobotra emlékeztető idegennel. Az idegen kivitelezése mellesleg elég béna, és a film utolsó harmada is érezhetően gyengébb, mint az eleje. De azért mégsem rossz a végső egyenleg.